Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2011 07:52 - Характерни симптоми на енергийните промени в тялото ни
Автор: anahata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 18825 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 23.03.2011 08:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Убедена съм, че мнозина от вас вече са изпитали някои от изброените в постинга ми симптоми, без да знаят досега на какво се дължат и за какво ни подсказват.


...“Знаем, че цялото съществуване e проява на Божествената енергия, както и че дори най-малката частица съществува като чиста енергия.  Плътността на един предмет се определя от това, колко бързо тази енергия може физически да вибрира. Затова всичко физически проявено вибрира в определен честотен диапазон, за да може човешките сетива да го възприемат. 

Основният фактор, който ограничава хората да възприемат по-високите измерения е честотната скорост на вибрация, която е извън обхвата на човешките възприятия. Това допринася за тяхната липса на вяра и способност да повярват в нещо, което не може да бъде възприето чрез нормалните сетива.

Дори да не можете да възприемето нещо, това не доказва, че то не съществува. Например, можете да свирнете с кучешката свирка и да не я чуете, но звукът е действителен, защото вашето куче реагира на него. Съществата от по-високите измерения, както и самите измерения, могат да бъдат възприети от някои хора, защото те са се научили да ги възприемат чрез различни сетива, но за повечето хора това извън техния диапазон на възприятие. При все това много хора започват или вече работят с енергии  на различни нива и измерения, тъй като те съзнателно работят да повишат степента на своята лична вибрация.

Повдигането на вашата вибрация ви дава възможност да получите по-пряко и по-ясно ръководство от вашия Висш Аз, защото той вибрира на по-висока скорост. Като имате тази директна връзка, се създава възможност информацията по-лесно да бъде приемана от съзнанието и актуализирана. Следователно се формира директна връзка за взаимодествие с вашия Висш Аз, Архангелите, Извисените учители и Братството на Светлината.

Вие можете да повдигнете собствената си вибрация като извършвате специфична енергийна работа с вашия Висш Аз и Водачите на светлината. Тази честотно-повдигаща енергийна работа може да бъде извършена от всеки и се прави по много начини естествено на продължаваща основа, тъй като вибрацията на Земята се повдига в подготовка за Възнесението.

Повдигането на вашата вибрация също ви отваря за различни нива на съзнание.  Първото ниво на промяна ви въвежда в Лунно съзнание, там където ясновидските и лечителските способности се усилват. Този етап на съзнание трае приблизително пет години.

Следващият етап е Слънчево съзнание, Вие ставате по-хармонични и започвате да лекувате и изчиствате проблеми от всички фини тела (фичеческо, емоционално, астрално, ментално и духовно). Той може да трае от три до пет години. Това е много високо ниво и повечето хора никога не отиват по-високо.

Светлинните работници, лечителите и Духовните учители, които работят на интензивно ниво с духа, могат да достигнат следващата стъпка, която е Звездно съзнание. Да достигнете Звездното съзнание означава, че вие сте чист канал за духа, което изисква изчистване и закотвяне на вашите чакри и приключване с кармата ви.

Сливане с Божествената Сила, Бог, Върховно същество или както желаете да наречете Висшата сила е следващата стъпка, а тя е истински достъпна само за духовните учители. Активирането на 12-те нишки на ДНК във физическото тяло и свързването със светлинното тяло е завършено.

Следователно, повдигането на вашата вибрация повишава вашето осъзнаване, развива телепатията, интуицията и усилва способностите за екстра-сензорни възприятия, в които да изживеете живота си по по-осъзнат начин. Това разширено усещане за енергията също помага да се отворят и развият канали за комуникация с други светове от Светлинни същества, Духовни водачи и Природни духове.  Тези светове съдействат за развитие на интуицията, знаенето и способността да получаваме ясно ръководство от Духа, като по този начин повишават качеството на живота ви като насаждат хармония, баланс, радост и вътрешен мир.

Вашето възприемане на тази повишена Любов или Светлина във Вашето същество я проектира във всичко, което правите, като докарва и закотвя повече Светлина на Земната плоскост. Нещо повече, това помага на човечеството като проправя пътя, което ще насърчи другите да се развиват по духовния си път.


ОБИЧАЙНИ ВИБРАЦИОННИ СИГНАЛИ


Преживяване извън тялото е метод, който помага да се отделите от физическото съзнание, за да изследвате други светове и измерения. Разпознаването на енергийните спусъци ще ви помогне да сте подготвени и бдителни за възможностите за енергийни промени.

Жужене, бръмчене, електрически или тътнещи звуци;
Необичайно изтръпване или енергийни усещания;

Изправяне на косата, настръхване на кожата;
Гласове, пеене, смях, или името ви да бъде извикано;
Тежест или потъване, усещания за разширяване и свиване;
Вкочаненост или парализа в част от тялото ви;
Безтегловност, левитация или лекота, разстилаща се по цялото тяло;
Вътрешни вибрации извън нормалните;
Подобни на електрически енергийни импулси;
Стъпки или други звуци от присъствието на Същество;
Вътрешно разклащане, замайване, или движение от всякакъв вид;
Повдигане на крака или ръце по време на сън;
Прилив на енергия протичаща през тялото ви;
Шум извън нормите, вятър, двигател, музика, камбани, и т.н.;
Възхитителни миризми, аромати на цветя;

Има няколко теории за причината и естеството на вибрациите, свързани с преживяванията извън тялото. Това изглежда е пряк резултат от по-високата честота, при което движението на не-физическото тяло не е във фаза с движението на физическото тяло. Често интензивността на вибрациите отслабва незабавно след като бъде постигнато пълно отделяне. Реакцията на тези първоначални усещания определя дали може да бъде постигнато ефективно отделяне от физическото тяло. Следват основни указания за реагиране на повишено вибрационното състояние.

Останете спокойни. Вибрациите, звуците, вкочанеността и каталепсията (вцепеняването) са нормално преживяване.
Отпуснете се и се насладете на вибрациите, докато се разпространяват из цялото ви тяло. Помнете: не се движете и не мислете за физическото си тяло (всяко физическо движение ще сложи край на вибрационния процес).
Позволете на вибрациите, звуците, вкочанеността или каталепсията да се разширят и да ви обгърнат. Не анализирайте и не съдете преживяването, просто му позволете да премине през всяко ниво на вашето същество.
Визуализирайте себе си да се отдалечавате от физическото си тяло и да се придвижвате към друго място в дома ви . Това действие може да бъде ускорено, като мислено се насочвате с повтаряща се мисъл: „ Сега аз се придвижвам към вратата, и т.н.” (Всяко място извън вашето тяло) Бъдете отворени за различни форми на движение, плуване, потъване, въртене, издигане и летене, и т.н. Оставете се на движението.
След като се постигне пълно отделяне, вибрациите незабавно ще отслабнат. В този момент е критично да се фокусирате и  да държите пълното си внимание извън физическот си тяло.
Повишаването на вибрацията се съпътства с усещания за електрически ток в задната част на шията, гръбначния стълб или раменете. Физическото тяло във всеки случай реагира на промените във вибрацията и настъпват съответни промени в автономната и симпатичната нервна система. Повишаването на вибрацията може да бъде измерено електрически чрез био-обратна връзка – алфа и тета състоянията нарастват съответстващо. Повишаването на вибрацията ви може да бъде описано като настройване на тялото чрез ума за постигане на по-високи нива на съзнание.

СИМПТОМИ НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОМЕНИ

 ГЛАВОБОЛИЯ:


Когато коронната чакра се отваря или разширява, това може да бъде много напрегнато и болезнено преживяване.  Може да се усеща като пробождане с шиш или прът. Главоболията са често срещани и могат да варират от мигрени, до масирано главоболие. Жените като че ли ги изпитват повече от мъжете. Те могат да бъдат предизвикани от твърде много енергия, протичаща през коронната чакра и от хормоналните промени, които настъпват, когато чакрите бъдат стимулирани. Понякога болката може да бъде облекчена като помолите Духа и Вашия Висш Аз да регулират потока на енергията.  Едва когато помолите за помощ да облекчите болката, а това е част от процеса на отваряне и разширяване на вашата епифиза или хипофиза, тогава болката ще отслабне. С повишаването на вашата вибрация, епифизата и хипофизата се разширяват, за да се приспособят към по-високите енергийни честоти. Другите жлези с вътрешна секреция също се променят, но тези двете са основните, които допринасят за главоболията. Това може да трае няколко месеца, или няколко години, в зависимост от нивото на духовно развитие, на което се намирате и темпа на вашето израстване.

ПОДОБНИ НА ГРИП СИМПТОМИ:


Това е доста често срещано и е част от процеса. Просто го преодолейте и не вземайте антибиотици, които само ще удължат процеса. Тези симптоми се предизвикват от реакциите на физическото тяло към токсините, които се освобождават, когато чакрите започнат да се разширяват. Каквото и да е свивало или задръствало чакрите, се прочиства чрез кръвта. Също така се установяват нови вярвания и парадигми и запечатаното в кръвта съзнание става токсично за физическата система, тъй като то не подкрепя новите мисли и води към объркване. Полезно е да се добавят в тялото усилващи кръвта ензими, билки и етерични масла, за да се облекчат симптомите. Горещи напитки с лимон също могат да спомогнат за очистване на тялото. Избягвайте твърде много работа през това време, тъй като преминавате през важна промяна на вибрацията. Постарайте се да не се вълнувате и всичко ще премине.

ГАДЕНЕ, РАЗХЛАБЕН СТОМАХ, ДИАРИЯ:


Това е често срещана реакция, когато чакрата на слънчевия сплит се отваря и освобождава натрупаните страхове, гняв и негодувание, задържание в тази област. Кармичните и семейни въпроси ще създадат газ и освобождаване на газове от организма. Цветните есенции на Бах могат да облекчат тези симптоми. Не се страхувайте да вземате от тях на всеки 30 минути, ако е необходимо.

МУСКУЛНИ И СТАВНИ БОЛКИ:


Повишаването на вашата вибрация форсира движението на енергията през тялото ви. Когато има блокажи, които пречат на енергията да протича свободно, тази повишена и форсирана енергия се удря в тях, като предизвиква тези симптоми и неразположения. Често те могат да бъдат облекчени, като помолите за помощ от Висшия ви Аз да регулира потока, за да успокои болката. Тялото може бързо да се настрои към повишената вибрация за няколко минути, часа или дни.

ДЕПРЕСИЯ:


Депресията е много разпространен симптом, предизвикан от повишената вибрация. Тази повишена вибрация изтласква всякакви болести, вируси или инфекции скрити в тялото, да излязат на повърхността. За да откриете корена, предизвикващ това състояние, изследвайте своите убеждения и решения, които създават вашата реалност. Важно е да следите вашия вътрешен диалог, за да узнаете как създавате представите си за самите себе си. Наблюдаването и осъзнаването, че състоянието което изпитвате не е предизвикано от настоящето, му позволява да премине бързо. Билката “St. John’s Wort” (жълт кантарион) облекчава депресията, а също има и анти-вирусно действие.

БЕЗПРИЧИНЕН ПЛАЧ, ЧУВСТВО НА ЕМОЦИОНАЛНА УЯЗВИМОСТ:


Когато започнат да се освобождава блокажи от този живот и други животи, емоционалното тяло ще реагира по този начин. Енергията от фотоновия пръстен стимулира и допринася за спонтанното освобождаване на тези обременености. Стремежът да контролирате или да се съпротивлявате на тези подтици още повече подтиска и блокира енергията, като утежнява нещата. Плачът, стенанието, хълцането или хармонирането се превръщат в очистващо освобождаване. Използвайте цветна есенция на Бах или етерично масло, за да помогнете на емоционалното тяло.

НОСЕНЕ ИЗ ВЪЗДУХА, БОЛКА В СЪРДЕЧНАТА ОБЛАСТ, ИЛИ ПРОБЛЕМИ С ДИШАНЕТО:


Този симптом се изпитва, когато сърдечната чакра започне да се отваря или уголемява, за да приемате повече енергия. Усещането на болка в сърцето и невъзможността да дишате могат да бъдат много плашещи, защото може да си помислите, че имате сърдечен пристъп. Горните симптоми са предизвикани от разширяването на енергията, която протича през слънчевия ви сплит и сърдечната чакра (областта на сърцето и стомаха). Най-доброто разрешение е да релаксирате, което ще регулира потока на енергията. Тревогата и страхът само ще потиснат енергията и така ще предизвикат още по-тежка реакция. Това е нормално преживяване при преминаване през повишаване на честотата.

ГОРЕЩИ ИЗБЛИЦИ И НОЩНО И ДНЕВНО ПОТЕНЕ:


Те са често изпитвани както от мъже, така и от жени. Това се дължи на твърде бързото протичане на енергия през тялото, хормонални промени, които мъжете също имат и тялото се учи да се настройва към повишевата скорост на вибрацията. Някои мъже може да претърпят натрупване на мазнина, което може да се усеща като растеж на гърдите. Ако сте мъж, не се безспокойте за това, тъй като тази подпухналост в гръдната област ще трае за кратко време.


ИЗВЪНРЕДНА УМОРА:


Усилието да се вдигнете от леглото след събуждането сутрин (дори и след цяла нощ сън) или заспиването посред следобеда са често срещани. Това се случва когато енергията се придвижва през цялото духовно тяло. То преминава с времето, като всеки човек има различна времева рамка – за някои може да бъде седмици, за други месеци, за други години. Ако можете да създадете пирамидална структура и да седнете под нея, това ще ви даде прекрасно усилване на енергията, тогава когато тя ви липсва. Пийте много чиста вода да хидратирате клетките, добавете кристали да енергизирате водата. Яжте лека храна с органични зеленчуци. Изпълнението на леки физически упражнения ще стимулира протичането на енергията през тялото ви. Лечебните средства на Бах, цветните есенции и етеричните масла също ще подпомогнат прехода.

ИЗЛИШНА ЕНЕРГИЯ:


Лягате си рано, изтощени, но след няколко часа сте напълно будни. Това се причинява от фотонния пояс енергия, която се натрупва около вас, поради неспособността на тялото да я съхрани, вследствие на блокажи и здръствания. Важно е да не ставате и да бъдете активни, а да останете спокойни в леглото, защото тази енегия е за лечение на всички фини тела – духовно, ментално, емоционална и физическо. Най-добрият начин да я асимилирате е да да почетете в тишина, да гледате телевизия или да слушате медитационна музика, които да ви помогнат да заспите отново. Това може да ви се случва нощем за известно време.

НАПЪЛНЯВАНЕ:


Това е често срещано оплакване. Тялото се чувства, като че ли е превзето и тогава си добавя слой защита. Ако вие сте светлинен работник, необходима ви е допълнителна вода, за да генерирате енергия. Ако нямате достатъчно вода, тялото ще складира вода, което в края на краищата води до стагнация. Друг важен фактор е, че с активирането на нова ДНК, мазнината е необходима, за да задържи вибрацията. Мазнината на тялото поддържа по-висока вибрация, която е необходима за лечение и канализиране на енергията. Много от вас също са дали съгласието си да закотвят решетки от светлина в районите около мястото, където живеят. Закотвянето на тези решетки изисква телесна мазнина, която да помогне да се задържи енергията. Телесната мазнина изпълнява едно много любящо предназначение, като позволява въплътените да подпомогнат майката Земя в задържането на нейната вибрация. При трансформирането й в кристално състояние, телесната мазнина се разпределя равномерно около всяка клетка във въплътеното същество. Това позволява на цялото тяло да действа като камертон, за да задържи новата вибрация.

ЗАГУБА НА ПАМЕТ ИЛИ ЧУВСТВО НА ЗАМАЯНОСТ:


Това може да е плашеща случка, защото не можете да си спомните какво сте яли за вечеря, а вечерята е била само преди час. НЕ СИ ЗАГУБВАТЕ ПАМЕТТА. Преминавате от предимно лява мозъчна функция към дясна мозъчна функция. Определени участъци от мозъка се активират, за да се справят с по-високата енергия, която постъпва. Понякога е трудно да говорите, думите идват объркани или изопачени. Това състояние ще премине, за него няма пределен срок.

ПРЕКАЛЕНА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ:


Като се отваряте за по-високата вибрация, вие ще откриете че ставате прекалено чувствителни към хора, шумове, светлина, миризми, вкусове и различни неща. Това може да се отрази на централната нервна система и може да бъде доста трудно да се справите с него. Ако това ви се случва, трябва да вземате витамини от групата B и мулти-витамини. Ако сте алергични към тези витамини, тогава търсете хомеопатични лекарствени средства или цветните ененции на Бах за прекалена чувствителност.


ГЪРМЕНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КРУШКИ И ЕЛЕКТРОНИКА:


Ако това ви се случва, тогава вие наистина достигате много високо вибрационно ниво и вероятно ще бъдете силен лечител или канал за духа. То се дължи на извънредно висока енергия, влизаща във физическото тяло. Това може да се опише като 50,000 волта електричество, навлизащо изведнъж, с което тялото не може да се справи. Преминавайки през тялото и излизайки отново, тази енергия влияе на всякакво електрическо или електронно оборудване.

ЖИВОТИНСКИ РЕАКЦИИ:


Ще откриете, че кучетата, котките и други животни ще доловят вашата енергия и може да бъдат изплашени от нея или да искат да бъдат край вас през цялото време. Много животни не могат да се наситят на енергията. Други са някакси изплашени, понеже не я разбират.

ХРАНИТЕЛНИ ПРОМЕНИ:


Когато започнете да вибрирате на по-високо ниво, ще откриете, че вече не искате нещата, които дотогава сте искали. Кафето, чаят и месото са само три от диетичните промени, които хората правят когато започнат да вибрират по-бързо. Месото е особено плътна материя и наистина може да повлияе негативно на енергията на тялото, особено ако има хормони в него. Може да развиете непреодолимо желание към определени храни или да изгубите желание към любими такива. Това е нормално и е част от промяната към по-висока вибрация. Ако откриете, че това ви се случва, тогава му позволете да се случи и изследвайте новите възможности.



 Превод: Елена Пайкова

 Източник: http://fractalenergymandala.com/articles/raising-your-vibrational-level
 Линкът ми бе предоставен от Елена Бакалова




Гласувай:
9



1. mileidi46 - :(((((
25.03.2011 13:49
Vsi4ki tezi simptomi gi imam..ot qnuari mesez..otkakto po4ina maika mi i prekarax edin mesez blizo do Smutta.Usetix duxa i ...opisax go v posting.Otkakto se zavurnax tuk..(v Italiq),zapo4nax da se pritesnqvam,za6toto neprkusnato 4uvam zuka na ti6inata..xilqdi 6turzi svirqt v u6ite mi..neprkusnat glavobol..ne pomnq elementarni ne6ta,po4ti vsi4ki tezi simptomi deto sa izredeni.. i mnogo se upla6ix.Mislq da se posuvetvam s lekar.
Mislq si- da ne sum ,,prixvanala" bolestta ot neq..:((Po4ina ot rak na gurdata na 85 god.)
Ne bix iskala da se promenqm energiino.
Informaziqta e mnogo interesna,no nqkak si,ne iskame da povqrvame..
цитирай
2. anahata - mileidi46
25.03.2011 14:15
Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но тези промени са неподвластни на желанията на физическия ни АЗ. Ако ти е по-лесно да ме разбереш - енергийните промени са СЛЕДСТВИЕ от тези на планетата ни. Те не подлежат на личен избор - все едно да си избираме дали млечните ни зъби да паднат и да се смянят с постоянните. То е спонтанен процес от развитието ни. Това, с което можеш да си помогнеш и да ти олекне на психическо ниво, е да четеш и да се информираш повече. Информация има навсякъде, стига човек да търси.
НЕ СИ "прихванала" болестта на покойната ти майка, в това съм сигурна! Не съм сигурна обаче, че медицината е в състояние да ти помогне в твоя случай. Но за твое успокоение иди на преглед и изследвания. Ако сметнеш за нужно, ми пиши на "лични"
цитирай
3. анонимен - UCvtPrcjxoeYXTRCHt
04.07.2011 11:09
I found just what I was neeedd, and it was entertaining!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anahata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1383925
Постинги: 228
Коментари: 1996
Гласове: 6360
Архив